Πίνακας των συζητηθέντων θεμάτων κατά την 2η/03-04-2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής Ενημέρωση

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

Των συζητηθέντων θεμάτων κατά την 2η/03-04-2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας :

Α/Α Θ Ε Μ Α Αρ.Απόφασης ΠερίληψηΑπόφασης
1 Έγκριση Πρακτικών 1ης Συνεδρίασης. 1 Η Επιτροπή εγκρίνει τα Πρακτικά της 1ης Συνεδρίασης.
2 Αντικατάσταση Τακτικού Μέλους λόγω Παραίτησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 2 Έγινε αντικατάσταση του Χάρη Κάτανα (Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής από την πλευρά της πλειοψηφίας) λόγω παραίτησης του απο το Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Γέρου Κωνσταντίνο (1ο Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής από την πλευρά της πλειοψηφίας).
3 Ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020” για την Ελλάδα (ΤΕΒΑ). 3 Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής για την εξέλιξη του Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020” για την Ελλάδα (ΤΕΒΑ) και για την συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τους Εκπροσώπους των Περιφερειών από όλη την Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο έχει εκδοθεί και Δελτίο Τύπου με τις περαιτέρω λεπτομέρειες και πληροφορίες.
4 Σχεδιασμός – Προτάσεις για Φτώχεια και Ρομά.

4

Προτάσεις και Χαρτογράφηση Φτώχειας λαμβάνοντας υπόψη και τις Μετακινήσεις Πληθυσμών και Ομάδων με την βοήθεια των Ομάδων – Υποομάδων ανά Περιφερειακή Ενότητα της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής.
5 Καταγραφή Τυπικών και Άτυπων Δομών. 5 Ζητήθηκε να υπάρξει Καταγραφή Τυπικών και Άτυπων Δομών, με την βοήθεια των Ομάδων – Υποομάδων ανά Περιφερειακή Ενότητα της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής, σε συνδυασμό με την ήδη Καταγραφή που γίνεται από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για να χρησιμοποιηθούν είτε ως Αποθήκες Τροφίμων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020” για την Ελλάδα (ΤΕΒΑ), είτε για την στέγαση των Ιατρών (σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα Κίνητρα που δίδονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να στελεχωθούν με Ιατρούς τα Νοσοκομεία), είτε για να στεγάσουν Άστεγους Πολίτες.

                

Κοζάνη 08-04-2015

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής

Γιαννακίδης Σταύρος

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής