Στην τελική ευθεία η μετεγκατάσταση σεισμόπληκτων οικισμών. Την πρόσκληση για το έργο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Dakis-Giorgos-53Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής προχώρησε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στην υπογραφή πρόσκλησης για την υποβολή πρότασης σχετικής με το έργο «Μετεγκατάσταση σεισμόπληκτων οικισμών Νομού Γρεβενών στη θέση πατώματα Δήμου Γρεβενών (έργα υποδομής πρώτου τμήματος νέου οικισμού)». Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (3.400.000 €), ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνονται:

  • Έργα εσωτερικής οδοποιίας οικισμών (επισημαίνεται ότι πρέπει να περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες υπόγειες και υπέργειες εργασίες που καθιστούν το έργο ολοκληρωμένο, όπως υπογειοποιήσεις καλωδίων, φωτισμός κλπ).
  • Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης συμπεριλαμβανομένων δικτύων όμβριων υδάτων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σημείωσε την σημαντικότητα της ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο μετά την σχετική πρόσκληση θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Εντωμεταξύ την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την προέγκριση του σχεδίου σύμβασης του έργου «Ανάπλαση περιοχών Αμπέλια, Κούρβουλο, Εργατικών κατοικιών πόλης Γρεβενών» προϋπολογισμού πέντε εκατομμυρίων εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (5.140.000 €).

Το έργο αφορά την ανάπλαση και ανάδειξη των περιοχών Αγίου Κοσμά και Γκούμα, της παιδικής χαράς «Μερά» της πόλης των Γρεβενών, της οδού Γ. Μπουσίου, των Εργατικών Κατοικιών της κεντρικής πλατείας και των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σόλωνος, Ευαγγελιστρίας, Θ. Λαδά, Ρήγα Φερραίου.

«Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.