Πρόσκληση προς ΜΜΕ για Συνέντευξη Τύπου

Ενημέρωση Προσκλήσεις Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Αλέξανδρος στον 2ο όροφο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιοχή ΖΕΠ.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Ημερίδας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων του προγράμματος EmPower που οργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλει στην ευρύτερη διάδοση των ευφυών τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την υιοθέτηση τους, σε σχέση με τις παραδοσιακές εφαρμογές.

Το έργο EmPower στοχεύει επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων στον τομέα της ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις Περιφέρειες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο (Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία και Ελλάδα). Η συμπεριφορά αυτών των φορέων επιδρά τόσο στην ενεργειακή ζήτηση (τελικούς καταναλωτές), όσο και στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών που εφαρμόζονται στον τομέα της ενέργειας προς την κατεύθυνση της ενεργειακής απόδοσης και περιβαλλοντικής βελτίωσης.

Συγκεκριμένα, το Βραβείο Καινοτομίας EmPower έχει ως στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που υπάρχουν στην αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες αξιολογήθηκαν στη συνέχεια από πενταμελή επιτροπή, η οποία ανέδειξε τους τρεις νικητές του Βραβείου. Κατά την Ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προτάσεων αυτών που ξεχώρισαν, καθώς και η απονομή των Βραβείων Καινοτομίας στις αντίστοιχες επιχειρήσεις.