Ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων

Ενημέρωση Προσκλήσεις Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιοχή ΖΕΠ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος EmPower – (Ενθάρρυνση των Μικρό-Μεσαίων Επιχειρήσεων για την δικτύωση τους στις Έξυπνες Ενεργειακές λύσεις και στις νέες αγορές). Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα ‘Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη’ – Intelligent Energy Europe. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να συμβάλει στην ευρύτερη διάδοση των ευφυών τεχνολογιών στον τομέα της ενέργειας και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την υιοθέτηση τους, σε σχέση με τις παραδοσιακές εφαρμογές.

Το έργο EmPower στοχεύει επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας από τις τέσσερις Περιφέρειες των χωρών που συμμετέχουν στο έργο (Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία και Ελλάδα).

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός με τίτλο «Βραβείο Καινοτομίας Empower», για την ανάδειξη των πιο ευφυών ενεργειακών λύσεων από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και εδρεύουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το Βραβείο Καινοτομίας EmPower έχει ως στόχο να αναδείξει τις ευφυείς ενεργειακές λύσεις που αναπτύχθηκαν από τις δικές μας επιχειρήσεις και την καινοτομία που παράγεται από αυτές σε τοπικό επίπεδο. Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες αξιολογήθηκαν στη συνέχεια από πενταμελή επιτροπή, η οποία ανέδειξε τους τρεις νικητές του ‘Βραβείου Καινοτομίας Empower’.

Κατά την Ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προτάσεων που ξεχώρισαν, καθώς και η απονομή των Βραβείων Καινοτομίας στους νικητές του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα με την ολοκλήρωση της ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.