Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή “ανοίγει” ο δρόμος Μικροβάλτου – Λιβαδερού

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή “ανοίγει” ο δρόμος Μικροβάλτου – Λιβαδερού

«Δίνουμε λύσεις σε αιτήματα ετών».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπογράφοντας την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, τη σχετική σύμβαση για το έργο “Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Λιβαδερού”, προϋπολογισμού 2.995.000,00 €.

Στο πολιτιστικό κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδερού, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Δακής έκανε εκτενή αναφορά στο συγκεκριμένο έργο υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η παρουσία μας εδώ, δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, για την περιοχή. Το αίτημα του δρόμου είναι πολλά χρόνια, δίνει λύση σε πολλές προσδοκίες και θα βοηθήσει τόσο την καθημερινότητα, όσο και την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας.

Τα οράματα για ένα καλύτερο αύριο που γίνονται πράξη με τα έργα, πρέπει να συνδυάζουν και να συνθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά, την πολιτική βούληση αλλά και την τεχνοκρατική λειτουργία για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα και βέβαια και τις πηγές χρηματοδότησης.

Η πολιτική βούληση από την πλευρά μας υπήρχε, ήταν σαφής και η τεχνοκρατική εμπειρία υπήρξε, για αυτό να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του διευθυντή μας του Κώστα Γρίβα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για αυτή τους τη συμβολή.

Με αυτό το έργο βοηθάμε να υπάρξει ένα μεγαλύτερο και καλύτερο οδικό δίκτυο στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης τόνισε την σημαντικότητα του έργου σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο συγκεκριμένος δρόμος θα συνδέσει δύο τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα ζωντανές, ενώ θα στηρίξει ουσιαστικά την δραστηριότητα των επιχειρήσεων μαρμάρου της περιοχής.

Πρόκειται για μια ακόμη ουσιαστική υποδομή οδοποιίας, που θα αναβαθμίσει συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή».

Στην αναπτυξιακή αξία του έργου εστίασε  ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος:

«Είναι ίσως το πιο σημαντικό έργο στην περιοχή καθώς θα συνδέσει οδικά τον πρώην Δήμο Καμβουνίων με το Λιβαδερό και την Εθνική Οδό δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μεταφοράς των μαρμάρων γεγονός που θα μειώσει το κόστος μεταφοράς προς όφελος των επιχειρηματιών.

Επίσης θα συνδέσει δύο βασικές κτηνοτροφικές ζώνες του Δήμου, την Ελάτη με το Λιβαδερό, ανοίγοντας νέες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα».

Το έργο «Βελτίωση οδού Μικροβάλτου – Τρανοβάλτου» είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης 2007 – 2013, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης [Ε.Τ.Π.Α.] και από Εθνικούς Πόρους ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δεκαέξι μήνες.

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή "ανοίγει" ο δρόμος Μικροβάλτου - Λιβαδερού

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή "ανοίγει" ο δρόμος Μικροβάλτου - Λιβαδερού

Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή "ανοίγει" ο δρόμος Μικροβάλτου - Λιβαδερού

Δείτε το βίντεο: