ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ του 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

simvasidimotikoΤη σύμβαση του έργου «10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς», υπέγραψε την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής με τον ανάδοχο εργολάβο.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.200.000,00 ευρώ €, είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς πόρους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής τόνισε τη σημαντικότητα του έργου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για την μαθητιώσα νεολαία της Καστοριάς γιατί με τα χρήματα που έχουμε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα ακόμη έργο, το 10ο Δημοτικό Σχολείο. Ένα νέο κτίριο που θα κοσμεί τον τόπο μας και θα δίνει δυνατότητες αξιοπρεπέστατης εκπαίδευσης και στήριξης της παιδείας, στη νέα μας γενιά. Συστηματικά εργαζόμαστε συνθετικά με όλους τους φορείς του τόπου μας, ώστε να απορροφήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται περισσότερα κονδύλια για να μπορούμε να δώσουμε τις υποδομές που έχουμε ανάγκη».

Απ’ την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, αφού ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να φτάσει στην υπογραφή της σύμβασης, τόνισε: «Για τη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε αίτημα πολλών ετών για την κατασκευή νέου κτιριακού συγκροτήματος. Είναι το τέταρτο δημοτικό σχολείο που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο (προσθήκη), το δημοτικό σχολείο Χιλιοδένδρου και το Γυμνάσιο Χλόης».

Το νέο σχολείο που θα λειτουργεί στην περιοχή της Χλόης είναι συνολικού εμβαδού 2128.83m2. Πρόκειται για διώροφο κτίριο με υπόγειο που θα περιλαμβάνει 11 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, φυσικοχημείας, παρασκευαστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, τάξη ΑΜΕΑ και όλους τους απαραίτητους χώρους.

Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα σύμφωνα με τον ανάδοχο εργολάβο, ο οποίος δεσμεύτηκε να το ολοκληρώσει νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία σύμβασης, που ορίζει τα δύο χρόνια, ως χρόνο αποπεράτωσής του.

simvasidimotiko4simvasidimotiko2simvasidimotiko1