Θετικές εξελίξεις για τη “ζωή” των ΑΜΕΑ και των Οικογενειών τους

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Dakis-Giorgos-53Την ένταξη του έργου «Κατασκευή Μονάδας Ημιαυτόνομης Διαβίωσης και Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία στο Δήμο Εορδαίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη καθώς ένα χρόνιο αίτημα βρίσκει τη λύση του. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.664.648 € και περιλαμβάνει την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης που αφορά στην ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου 1350 μ2, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Πτολεμαΐδας στη θέση «Κουρί» με σκοπό τη στέγαση στο κτίριο, χώρων κέντρου διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία και υποστηριζόμενης διαβίωσης. Επίσης το αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης περιλαμβάνει την αντίστοιχη εργολαβία για την κατασκευή του έργου και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Στη στήριξη των ΑΜΕΑ έρχεται να προστεθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση, με την επωνυμία «Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης», στο κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Α.με.Α της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.