ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΚΟΥΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης συνοδευόμενος από το Διευθυντή κ. Γρίβα και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Σόκουτης προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και της Διευθύντριας του νοσοκομείου κας Μπούρτσου, του αναπληρωτή Διευθυντή κ. Αμπάζη και μηχανικών της Π.Ε. Κοζάνης, του Νοσοκομείου, του Δήμου Κοζάνης και της ΑΝΚΟ με θέμα τη στέγαση του μαγνητικού τομογράφου, τον οποίο θα αποκτήσει σύντομα το Νοσοκομείο μέσω του ΕΣΠΑ.

Αφού εξετάστηκαν πολλές εναλλακτικές προτάσεις αποφασίστηκε η ανέγερση νέου κτηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου εμβαδού 180 τ.μ, στο οποίο θα στεγαστεί ο μαγνητικός τομογράφος. Τη μελέτη θα εκπονήσει η ΔΤΕ της Π.Ε. Κοζάνης και γίνεται προσπάθεια ένταξης του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Τόσο ο κ. Σόκουτης όσο και η κα Μπούρτσου εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητα τους να επισπευτούν όλες οι διαδικασίες, για να βρει την καλύτερη λύση ένα επείγον θέμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου στα πλαίσια πάντα της άριστης συνεργασίας της Περιφέρειας και της Π.Ε. Κοζάνης με τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο ο κ. Σόκουτης, ενημερώθηκε και για τις εργασίες ανακαίνισης των παλιών χειρουργείων και η μετατροπή τους σε θαλάμους νοσηλείας, οι οποίες υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (49.000€) και με μελέτη, που εκπόνησε δωρεάν η ΑΝΚΟ.

Την ικανοποίηση τους για τη σημαντική αυτή παρέμβαση, που αναβαθμίζει τις κτιριακές υποδομές και βελτιώνει τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ κ. Μιχαηλίδης, ενώ τις ευχαριστίες της προς την Περιφέρεια και την ΑΝΚΟ για την στήριξη τους στο Νοσοκομείο εξέφρασε η διοικήτρια κα. Μπούρτσου.

Δείτε το Βίντεο: