ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Η προσέλευση και αξιοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για επενδύσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και με συμμετοχή των Δημάρχων Κοζάνης κ. Μαλούτα, Εορδαίας κ. Βρυζίδου, Βοΐου κ. Ορφανίδου, Σερβίων-Βελβεντού κ. Κωνσταντόπουλου, καθώς και του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ κ. Αμανατίδη και του Διευθυντή Προγραμμάτων κ. Σιδηρόπουλου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών και η συνεργασία Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για προσέλκυση επενδυτών στην περιοχή ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από την ύφεση και την υψηλή ανεργία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προστάσεις από τους παριστάμενους με στόχο να ολοκληρωθεί ένας αρχικός κατάλογος έργων, που ήδη είχε καταρτιστεί από την ΑΝΚΟ στα πλαίσια των μέχρι τώρα αναπτυξιακών σχεδίων της περιοχής.

Τέλος, αποφασίστηκε η ΑΝΚΟ σε συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης να προχωρήσει στην σύνταξη ενημερωτικών συνοπτικών δελτίων για κάθε επενδυτική πρόταση, στην τεχνική και νομική τεκμηρίωση των προτάσεων, στην επαγγελματική παρουσίαση με χρήση των σύγχρονων μέσων των προτάσεων στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και στην υλοποίηση ειδικού σχεδιασμού δράσης ενημέρωσης και προσέλκυση δυνητικών επενδυτών.

«Παράλληλα με την κατασκευή έργων υποδομής, η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει σε συνεργασία με την πολιτεία συνθήκες φιλικές και ελκυστικές στην επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους δυνητικούς επενδυτές», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.