Σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τον Τοπικό Πόρο συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Σύσκεψη για τον Τοπικό Πόρο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό τον Υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το Ειδικό Τέλος Ανάπτυξης, όπως επίσης το σχέδιο για τη νέα ΚΥΑ. Από τους εκπροσώπους των δύο Περιφερειών εκφράστηκε η ετοιμότητά τους για το νέο ΕΑΠ 2012-2017.

Εκείνο το οποίο τέθηκε με έμφαση από τον κ. Σόκουτη είναι η αποδέσμευση της εκταμίευσης του υπόλοιπου ποσού του 3ου ΕΑΠ για το 2011 από την όλη διαδικασία για το νέο ΕΑΠ και τη νέα ΚΥΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των συμβασιοποιημένων έργων για τα οποία υπάρχουν νομικές δεσμέυσεις.

Ο κ. Μανιάτης τοποθετήθηκε θετικά και έδωσε εντολή σε υπηρεσιακούς παράγοντες να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση του ποσού για το 2011, αφού ερευνηθεί ότι δεν υπάρχουν νομικά ή θεσμικά προβλήματα όσον αφορά στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.