‘Πράσινο φως’ από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή για 14 καινούργια ασθενοφόρα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Dakis-Giorgos-53Την προέγκριση δημοπράτησης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 14 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 980.000,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους και αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού 14 ασθενοφόρων τύπου Β’ που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία παρέχεται μέσω του Ε.Κ.Α.Β., το μοναδικό επίσημο φορέα στη χώρα μας σε αυτό τον τομέα.

Η ενίσχυση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β., μέσα από την προμήθεια νέων πλήρως εξοπλισμένων και τεχνολογικά προηγμένων ασθενοφόρων, αποτελεί ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού.

«Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στον πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν νοείται εν έτη 2012 να μην υπάρχουν ασθενοφόρα και να αναγκάζονται οι συγγενείς ασθενών με πρόσθετο κίνδυνο και κόστος να τους μεταφέρουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα με επιβατικά αυτοκίνητα».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του, το Ε.Κ.Α.Β. αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.