Η Δυτική Μακεδονία στο επίκεντρο διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ «Moscow International Travel & Tourism», που πραγματοποιήθηκε 21 με 24 Μαρτίου στη Μόσχα, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Το δικό της δυναμικό παρόν έδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σε μία χώρα που συγκαταλέγεται στους άμεσους στόχους σε ότι αφορά την τουριστική προβολή της περιοχής μας, λόγω των παραδοσιακών εμπορικών σχέσεων που μας συνδέουν.

Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Εμμανουηλίδης, την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχών Καστοριάς Ιορδάνης Μιχαηλίδης, και την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνα Μητροπούλου και Γιάννης Στεφανίδης.

Στο ίδιο περίπτερο φιλοξενήθηκε η ΕΔΗΚΑ αλλά και ο Δήμος Καστοριάς.

Τον Εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γεώργιος Κολέτσος και ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας Παύλος Μούρμας, οι οποίοι είχαν σύντομες συζητήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Αρκετοί τουριστικοί πράκτορες και Ρώσοι επιχειρηματίες επέδειξαν ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά μνημεία της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα για τη γουνοποιία, ενώ ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Περιφέρεια.