Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Κάθε χρόνο την 3η του Δεκέμβρη μιλάμε για τα αυτονόητα. Για το δικαίωμα στη ζωή, το σεβασμό στα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, την ισότιμη συμμετοχή στα βασικά κοινωνικά αγαθά. Τα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, καθίστανται πολλά. Από το χώρο της εκπαίδευσης, όπου τα ειδικά σχολεία είναι “γυμνά” από εξειδικευμένο προσωπικό, μέχρι τα καθημερινά προβλήματα πάνω στα οποία “σκοντάφτουν” οι συνάνθρωποί μας.

Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέλουμε να ανοίξουμε «δρόμους» για τα άτομα με αναπηρία, οι οποίοι δεν είναι στατιστικές και αριθμοί, ούτε γενναία παραδείγματα, αλλά συνάνθρωποί μας. Δουλεύουμε καθημερινά για να μπορούμε μέσα από συγκεκριμένες εφαρμογές πληροφορικής και τεχνολογίας να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση σε όλους στη νέα εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Προσπαθούμε και συνεργαζόμαστε για να συνεχίσουν να λειτουργούν αναβαθμισμένες οι δομές για τους ανθρώπους με αναπηρία, τα σχολεία, όσο και οι μονάδες ημιαυτόνομης διαβίωσης.

Είμαστε εδώ, ως περιφερειακή αρχή, για όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, παλεύοντας να γίνουν τα αυτονόητα πραγματικότητα. Μέσα από το συντονισμό των δράσεων ενός συνολικού σχεδίου κοινωνικής προστασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ που είναι βασικά και αδιαπραγμάτευτα.

Το επίπεδο και η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Όλοι μαζί, με κοινωνική συνοχή και αλληλοσεβασμό μπορούμε να εγγυηθούμε μια νέα εποχή αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.