Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, η ημερίδα Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPower στο χώρο εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο EmPower χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», διήρκησε συνολικά 3 χρόνια και σε αυτό συμμετείχαν φορείς δημοσίου και ερευνητικά κέντρα από 4 Περιφέρειες της Ευρώπης: Ελλάδα – Δυτική Μακεδονία, Γερμανία – Σαξονία, Εσθονία – Ταρτού, Ισπανία – Αραγονία. Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις ήταν ο διαγωνισμός για την επιλογή των πιο καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο. Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε η τελετή απονομής των βραβείων στις 3 επιχειρήσεις που επικράτησαν:

1ο Βραβείο: Αφεντουλίδης Αριστείδης για την εφαρμογή ηλιοθερμίας με μεγάλο βαθμό απόδοσης
2ο Βραβείο: Ε. Παραστατίδης Α.Ε.Ε. για το υβριδικό σύστημα θέρμανσης με συνδυασμό γεωθερμίας και ηλιοθερμίας
3ο Βραβείο: Κικής Ενεργειακά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. για μία ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης – ψύξης με χρήση ηλιοθερμίας.

Οι τρεις νικητές αφού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια τόνισαν την σημασία τέτοιων ενεργειών όσον αφορά την προώθηση και την εξωστρέφεια που μπορούν να προσδώσουν στις επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον οι προτάσεις των επιχειρήσεων αυτών θα συμπεριληφθούν στο φυλλάδιο για το Βραβείο του Empower του οποίου θα υπάρξει διανομή στις 4 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το βραβείο για τον πρώτο νικητή είναι 3.000 € σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του, ένα διαφημιστικό βίντεο των 2 λεπτών στην αγγλική γλώσσα που θα προβληθεί στη Διεθνή Τελετή Απονομής των Βραβείων Empower στην Σαραγόσα της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2013 καθώς και τα εισιτήρια και τη διαμονή ώστε να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης στην τελετή.
Το βραβείο για το δεύτερο νικητή είναι 2.000 € σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του και το βραβείο για τον τρίτο νικητή είναι 1.000 € επίσης σε προωθητικές ενέργειες της επιλογής του.

Επιπλέον και οι τρεις βραβευμένες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από:
• Τις ευκαιρίες της αγοράς: διεθνείς συνεργασίες, απευθείας επικοινωνία με πιθανούς πελάτες, προμηθευτές κλπ, σε ένα διεθνές πλαίσιο.
• Αμερόληπτη και εξειδικευμένη κρίση του προϊόντος/υπηρεσίας που προσφέρεται προς τις ΜΜΕ.
• Πρόσθετες γνώσεις και πολύτιμα σχόλια σχετικά με το προϊόν ή τις υπηρεσίες των ΜΜΕ, χάρη στη μεγάλη συμβολή από ειδικούς από διάφορα Τεχνολογικά Κέντρα.
• Αναγνώριση και αξιοπιστία στην εταιρεία και στην καινοτόμο λύση της.
• Προώθηση των ΜΜΕ μέσω παρουσιάσεων, κατάλογων, δελτίων τύπου και διάφορων ιστοσελίδων.

docxΟμιλία Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή30.92 KB

empower2