Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης στο δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Το σημείο της κατολίσθησης στο δρόμο Βελβεντού – Καταφυγίου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, τον Προϊστάμενο και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, παρουσία και του Δημάρχου Σερβίων-Βελεβεντού κ. Κωνσταντόπουλου καθώς και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γίνει αυτοψία της υπάρχουσας κατάστασης στην περιοχή της κατολίσθησης και να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την προσπέλαση στον οικισμό του Καταφυγίου. Συγκεκριμένα ο κ. Σόκουτης έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν γρήγορα στις απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση των συνδετήριων οδών του οικισμού από Αγία Κυριακή και Ελατοχώρι, ενώ παράλληλα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης της κατολίσθησης στο ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 2.600.000€.

Εκτιμάται ότι μετά την ένταξη του συγκεκριμένου έργου η υλοποίηση και η αποκατάσταση της πρόσβασης στον οικισμό του Καταφυγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013.

Σημειώνεται επίσης ότι η Π.Ε. Κοζάνης δαπάνησε ποσό 500.000€ για την βελτίωση του δρόμου Αγία Κυριακή – Καταφυγίου, ενώ οι παρεμβάσεις στο δασικό δρόμο Ελατοχωρίου – Καταφυγίου θα φτάσουν τις 25.000€.

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Σόκουτης, ο δρόμος παραμένει κλειστός μέχρι την οριστική αποκατάσταση της κατολίσθησης λόγω επικινδυνότητας καθώς προέχει η ασφάλεια των κατοίκων.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη για το δρόμο Βελβεντού – Καταφύγι στο link:

http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&feature=vm&video_id=_CBH5f7bvpc