Ενημέρωση για τις Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης ηλικιωμένων άνω των 80 ετών.

Ανακοινώσεις άλλων υπηρεσιών Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι οι Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης ηλικιωμένων άνω των 80 ετών, συνεδριάζουν από τον μήνα Απρίλιο στις Περιφερειακές Ενότητες των Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν λειτουργεί από το 2010 και γίνονται συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη και του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γιαννακίδη Σταύρου για να λυθούν τα προβλήματα και επιτέλους να λειτουργήσει και στην Ενότητα της Κοζάνης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς λειτουργεί τουλάχιστον τα τελευταία 7-8 χρόνια και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας τουλάχιστον για πάνω από 5 χρόνια με μία μικρή διακοπή 3 μηνών (Ιανουάριο – Μάρτιο).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών ξεκίνησε να λειτουργεί η Δ.Υ.Ε τον Απρίλιο του 2015 ενώ δεν λειτουργούσε για πάνω από 3 χρόνια.

Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις του Αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τους υπόλοιπους Αρμόδιους Φορείς έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό και για την Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης, βάζοντας τέλος σε αυτή την άδικη και τεράστια ταλαιπωρία των Πολιτών και συγκεκριμένα των ηλικιωμένων που εδώ και 5 χρόνια βιώνουν.

 Τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οι Ιατροί των Επιτροπών αυτών έχουν να πληρωθούν από το 2013 και γίνονται πιέσεις από τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τον Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Υγείας που είναι υπεύθυνο για τις πληρωμές αυτές για να πληρωθούν επιτέλους και οι Ιατροί.

 

18-05-2015                                       

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΓΕΊΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ