Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ανακοινώσεις άλλων υπηρεσιών Ενημέρωση
 
   Σύμϕωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 16/08/2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός    από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 16  Αυγούστου 2015  μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (17-08-2015).
 
Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες  κατά τόπους ισχυρές  που πιθανόν να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
 
Η θερμοκρασία   θα κυμανθεί  από 19 εως 30 βαθμούς Κελσίου
 
 Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιϕέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών ϕαινομένων.
 
Ειδικότερα:
 
Να ασϕαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές. 
 
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι ϕραγμένα και λειτουργούν κανονικά. 
 
Να αποϕεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών ϕαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους. 
 
Να αποϕεύγουν τις εργασίες υπαίθρου  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών ϕαινομένων. 
 
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από  έντονα καιρικά ϕαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιϕέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pdm.gov.gr