Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη Βόρεια Ελλάδα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Τον λόγο στους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας δίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ, για να υποστηρίξουν την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.

Το αίτημα αυτό θα καταστήσουν σαφές προς την κυβέρνηση τόσο οι εισηγητές όσο και όλοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού, αυτοδιοικητικού, οικονομικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας που έχουν κληθεί στην εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου 1).

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που περιορίζουν στο σχήμα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στον υπό δημιουργία νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν πλήττουν απλώς κάποιους επαγγελματικούς κλάδους αλλά την ίδια την έννοια της δημόσιας ενημέρωσης, η οποία δεν μπορεί παρά να καλύπτει το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μυλόπουλος
Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Χατζηδημητρίου
Πρόεδρος ΕΒΕΘ, Δημήτριος Μπακατσέλος
Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης
Πρόεδρος Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαος Μέρτζος
Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχος Βοϊτσίδης