ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Το βράδυ της Κυριακής 6/1/2013 λάβαμε σήμα για την αναζήτηση ορειβάτη σε ορεινή περιοχή των Πιερίων, στο Φλάμπουρο. Επρόκειτο για πεζοπόρο ορειβάτη που συμμετείχε σε εξόρμηση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης ο οποίος χάθηκε στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Αμέσως αφού υπήρξε επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, ζητήθηκε η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Γενικό μητρώο Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Οι ομάδες προωθήθηκαν στην ορεινή περιοχή και συμμετείχαν στην αναζήτηση του αγνοουμένου ορειβάτη καλύπτοντας την ευρύτερη δυνατή έκταση αφού δεν ήταν γνωστή η πορεία που ακολούθησε και η πιθανή θέση του.

Το αρκετά δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο της τοποθεσίας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καθοριστικός παράγοντας ο οποίος δυσχέραινε τον εντοπισμό του. Τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξε επιτυχής προσέγγισή του από ομάδα διασωστών.

Στην όλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνέδραμαν: η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, επανδρωμένο ερπυστριοφόρο όχημα (προωθητής γαιών) με τρεις (3) χειριστές της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, μέλη Εθελοντικών Οργανώσεων και Διάσωσης όπως: Διασώστες της ΕΟΔ Κοζάνης, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, της ΕΔΟΠ Πτολεμαΐδας, ομάδες των Κυνηγετικών Συλλόγων Κοζάνης – Σερβίων, ορειβάτες και το ΕΚΑΒ.

Τα μέλη των παραπάνω Ομάδων Διάσωσης συμμετέχουν εθελοντικά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και σε κάθε κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας είναι παρόντες. Τους ευχαριστούμε και ευελπιστούμε η χαρά της προσφοράς, να αγγίξει ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας και η οικογένειά των εθελοντών μας να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής από την πλευρά του, αποδίδει τα εύσημα και τις ευχαριστίες του σε όλους τους εμπλεκόμενους που συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του συμπολίτη μας ορειβάτη.