Άμεσες ενέργειες για την Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Με επιστολή, με την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον”, που απέστειλε στις 21 Ιουλίου 2015 προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και τους βουλευτές της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης ζητά να γίνουν άμεσα ενέργειες στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης που κινδυνεύει με κατάρρευση και κλείσιμο.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Έπειτα από την παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτριου Συμελίδη και την παραίτηση του Επικουρικού Παθολόγου Αλεξάκη Γεώργιου, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης “Μαμάτσειο” μένει με δύο (2) Παθολόγους Ιατρούς και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες της περιοχής, όταν το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετεί έναν πληθυσμό τουλάχιστον εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) πολιτών !!!

Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα Τακτικά Ιατρεία, ούτε τα Εξωτερικά Ιατρεία, ούτε τα Επείγοντα, ούτε οι Εφημερίες, ούτε και τα Τμήματα – Κλινικές των άλλων Ειδικοτήτων !!!

Χωρίς πολλά λόγια σας επισημαίνω πως η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης έχει Κατάρρευση και οδηγείται σε Κλείσιμο !!!

Παρακαλούμε για τις όποιες ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες σας έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρξουν δυσάρεστες και τραγικές συνέπειες μη αναστρέψιμες.

 

                                                                             Σταύρος Γιαννακίδης

 

                                                                  Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας  

                                                                            & Κοινωνικής Συνοχής