Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης τμημάτων της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Σερβίων (Β’ Φάση)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης τμημάτων της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Σερβίων (Β’ Φάση)

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση – Διαπλάτυνση τμημάτων της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Σερβίων (Β’ Φάση)» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιώργο Μαρκογιαννάκη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη.

Η δεύτερη φάση προϋπολογισμού 3.706.000 €, σύμφωνα με τον κ. Σόκουτη αφορά την κατασκευή των τμημάτων, από το σημείο που σήμερα γίνονται οι παρεμβάσεις μέχρι τη διασταύρωση προς Πετρανά και τις σχολές του ΟΑΕΔ.

Περιλαμβάνει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο ανόδου και μία καθόδου, την κατασκευή παράδρομου για την εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι το τέλος των εργασιών και ένα τμήμα από την έξοδο των Σερβίων μέχρι το σημείο που ξεκινάει ο δρόμος για Λάρισα.

Εκτιμούμε πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση με την ασφαλτόστρωση ενώ θα επακολουθήσει και η τρίτη φάση που μελετάται τώρα και περιλαμβάνει την παράκαμψη του Βαθυλάκου, όπως επίσης είναι σε αξιολόγηση και προς ένταξη στη Διαχειριστική Αρχή το τμήμα από την Κοζάνη μέχρι το αεροδρόμιο, μια μελέτη η οποία είχε εκπονηθεί από την Εγνατία και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως η διαπλάτυνση και βελτίωση του δρόμου Κοζάνης – Σερβίων που επί δεκαετίες αποτελούσε ένας δρόμο με ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο συμβατικός χρόνος του έργου όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Γιώργος Μαρκογιαννάκης είναι 12 μήνες και εφόσον υπάρχει συνεχής χρηματοδότηση οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα, καιρού επιτρέποντος καθώς βαδίζουμε προς το χειμώνα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής τόνισε μεταξύ άλλων «Υπέγραψα τη σύμβαση για τη βελτίωση ενός δρόμου που εξυπηρετεί το σύνολο της κυκλοφορίας, της Περιφέρειας μας.

Θέλω να υπογραμμίσω επίσης ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν λειτουργούμε συστηματικά και οργανωμένα, για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή.

Είμαι σίγουρος ότι ο ανάδοχος με τη γνώση, την εμπειρία και την αρτιότητα της επάρκειας που έχει θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες όλων μας».