Τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη επισκέφθηκε η επιτροπή για την προώθηση των ανασκαφών του Αρχαιολογικού χώρου Καισαρειάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη επισκέφθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 η επιτροπή για την προώθηση των ανασκαφών του Αρχαιολογικού χώρου Καισαρειάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο της Καισαρειάς και ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας για την ανασκαφική έρευνα.

Ο κ. Σόκουτης άκουσε με ενδιαφέρον όσα εξέθεσε η επιτροπή και πρότεινε τη σύγκληση σύσκεψης, με την παρουσία εκπροσώπων των Εφορειών Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς και άλλων εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος κτλ.), ώστε από κοινού να εξετασθεί η δυνατότητα και η αναγκαιότητα ανασκαφικής έρευνας στην περιοχή της Καισαρειάς με την εξασφάλιση κονδυλίων από διάφορα προγράμματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Καρανάνος, ο Πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Παπαθανασίου και τα μέλη της επιτροπής για την προώθηση των ανασκαφών του Αρχαιολογικού χώρου Παλαιοκάστρου Καισαρειάς.