Θεόδωρος Καρυπίδης: Σχεδιάζουμε μαζί, για το μέλλον του κτηνοτροφικού κόσμου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Ο καταρροϊκός πυρετός και το θέμα του πλαισίου λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων, δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Στη σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Καναβός, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παντελής Αργυριάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια αυτής, αποφασίστηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα σχεδιάσει και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, με προτεραιότητα στις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας, στις οποίες οι σταβλικές εγκαταστάσεις υπάρχουν εντός οικισμών και θα πρέπει να απομακρυνθούν μέχρι τέλος του 2014. Επίσης αφού τεκμηριωθεί ολοκληρωμένη άποψη να ζητηθεί από το Υπουργείο παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, ώστε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους τοπικούς φορείς να δοθεί οριστική λύση.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον καταρροϊκό πυρετό, ενώ συζητήθηκε και το τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις που θα λάβουν.