Συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με πρόεδρο ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Σε πολύ καλό κλίμα και με πλήρη συναντίληψη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη.

Κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και στελέχη από τις δύο περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, παρουσιάστηκε ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός και το στρατηγικό πλαίσιο στις μεταφορές για την περίοδο 2014 – 2025.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σύνολο του δρόμου, από το τελωνείο της Νίκης στα σύνορα με τη ΠΓΔΜ μέχρι τη Λάρισα, αλλά και η μελετητική και κατασκευαστική ωριμότητα των τμημάτων του, με τη μορφή «ακτινογραφίας».

Τέθηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ των περιφερειαρχών, οι προτεραιότητες για τμήματα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, για την ωριμότητά τους και τη λογική οφέλους / κόστους, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Η επιθυμία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να συνδέεται ταχύτερα με την κεντρική Ελλάδα, συνάντησε τη βούληση της περιφέρειας Θεσσαλίας να ενισχύσει την εξωστρέφεια της παραγωγής της προς την Ευρώπη.

Η σύμπτωση αυτή των συμφερόντων, ενισχύσει τις προοπτικές του έργου και το καθιστά πιο ορατό.

Συμφωνήθηκε επίσης ο προγραμματισμός άμεσης συνάντησης στο υπουργείο Οικονομίας, Μεταφορών και Δικτύων για να ενημερωθεί ο υπουργός και να ληφθούν οι αποφάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του έργου και στη σταδιακή υλοποίησή του.

Αναφορά πραγματοποιήθηκε και στον Ε-65, για τον οποίο τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστούν τα έργα Ξυνιάδας – Λαμίας και να προγραμματιστεί η υλοποίηση του τμήματος Τρικάλων – Καλαμπάκας – Εγνατίας, ώστε «να μην γίνει ένας τυφλός δρόμος» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

«Η συναντίληψη μας, ως βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα, έθεσε τις βάσεις για παραγωγική συνεργασία στο μέλλον» τόνισαν οι δύο περιφερειάρχες.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με πρόεδρο ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό