Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο Φεστιβάλ προϊόντων «Κερνάμε Ελλάδα» στα Χανιά

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Ένα μεγάλο Φεστιβάλ με γεύσεις, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας διοργανώνεται από τις 19 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2012 στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς Χανίων. Η διοργάνωση ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και παράλληλα υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Εξαγωγών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι τόσο η προβολή και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκειά του, όσο και η δικτύωση προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με αναγνωρισμένα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της κοζανίτικης και της ελληνικής αγροτοδιατροφικής παραγωγής. Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.