Στο πλευρό των ΑΜΕΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, με εκπροσώπους των συλλόγων ατόμων με αναπηρία της Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη δομών στήριξης και οι δυνατότητες δράσεων κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα δημιουργίας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, για άτομα με αναπηρία που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τις λεπτομέρειες έδωσε εκ μέρους της διαχειριστικής αρχής ο Γιάννης Παπαιωάννου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης έσπευσε να τονίσει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα και παράλληλα να έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν.

Εξέφρασε επίσης την ευχή να συνεχιστούν οι συναντήσεις με σκοπό την ανεύρεση λύσεων, για ένα καλύτερο αύριο των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Ουσιαστική η συζήτηση που ακολούθησε με σημαντικές επισημάνσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων, ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των δομών που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Κώστας Κυτίδης, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης Δημήτρης Μαυροματίδης, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης κοινωφελούς έργου Γρεβενών Βάιος Κόραβος, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Λουκάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Κούτσιανος και Φιλαρέτη Οικονομίδου, ο Ανδρέας Βαινάς Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Ντίνα Κισκίνη.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Βασίλης Παπαδόπουλος πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας.