Στην έκθεση «Ελληνική Κληρονομιά. Η Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία, 17ος – 19ος αι.» παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελληνική Κληρονομιά. Η Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία, 17ος – 19ος αι.» παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής.

Την έκθεση εγκαινίασαν ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Semjen Zsolt και η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Η έκθεση περιέχει Εκκλησιαστικά εκθέματα, έργα Ελλήνων ζωγράφων του 18ου αιώνα, Ελληνικά βιβλία που εκδόθηκαν την περίοδο αυτή, αποσπάσματα από Ελληνικές επιτύμβιες στήλες και διάφορα οικογενειακά ενθύμια από τις μεγάλες Ελληνικές οικογένειες, μεταξύ των οποίων και οι οικογένειες Δούμπα και Χαρίση από την Κοζάνη.

Να σημειωθεί, ότι η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2010, στο Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης.