Προσφώνηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κ. Δακή προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, κατά το επίσημο Δείπνο στη Σιάτιστα, στις 26 Οκτωβρίου 2012

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Παναγιώτατε Οικουμενικέ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης,

 

Αυτές τις ημέρες που συμπληρώνονται εκατό χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας,  αλλά και από την ανιστόριση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, η θλίψη και η αγωνία του λαού μας υποχωρούν μπροστά στην ελπίδα και την αισιοδοξία.

Σε μία χρονική περίοδο επίπονων αναπροσαρμογών και πολλαπλών ταλαιπωριών, η αφύπνιση της ιστορικής μνήμης  μας ενδυναμώνει.

Μας ενισχύει να υπομένουμε πρόσκαιρα δεινά, αλλά και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την έξοδο από την οικονομική και προ πάντων από την ηθική κρίση.

Παναγιώτατε,

τούτη την ιστορική ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, καλώς ορίσατε  σε μία ακόμη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας μας, την αρχοντική Σιάτιστα, που Σας υποδέχτηκε με περισσή χαρά και βαθειά ικανοποίηση.

Στο πρόσφατο παρελθόν ευλογήσατε το σύνολο σχεδόν των πόλεων της Περιφέρειας μας. Και τώρα  ευφροσύνως δίνετε την ευκαιρία στους Σιατιστινούς να υποδεχτούν τον Πατριάρχη του Γένους και στα παιδιά τους να καμαρώνουν που πήραν την ευλογία Σας.

Εμείς πλέον Σας αισθανόμαστε ως τον οικείο μας πνευματικό ηγέτη που είναι πρόθυμος να χαρεί την πρόοδο του λαού μας, πρό πάντων όμως να ακούσει την κραυγή του για τα συσσωρευμένα δεινά, τα οποία ουδόλως αγνοείτε.

Παναγιώτατε,

Σας παρακαλούμε να εύχεσθε, να προσεύχεσθε υπέρ ημών. Διότι γνωρίζουμε ότι οι δεήσεις εκείνων που βιώνουν καθημερινά τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας όντως εισακούονται!

Καλώς ήλθατε!

Πολλά τα έτη Σας!