Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: “Απαιτείται ‘συνεργασία’ στη δράση στήριξης της κοινωνίας”

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Καραλιάς.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ιδιαίτερα εποικοδομητικό καθώς η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στην Πυροσβεστική έχει πρωταρχικό ρόλο.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δακής παράλληλα με τις ευχές του στο νέο Διοικητή, για επιτυχία στα καθήκοντα του τόνισε την πρόθεσή του για μια ουσιαστική συνεργασία στη δράση στήριξης της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης  Πλακεντάς.

Εντωμεταξύ νωρίς το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δέχθηκε στο γραφείο του στο κτίριο της ΖΕΠ τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κοζάνης Χάρη Καλημέρη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Δακής συνεχάρη τη νέα διοίκηση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης για την εκλογή τους, ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά “Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ και τους ευχόμαστε μια παραγωγική θητεία προς όφελος της παιδείας και βέβαια προς όφελος των παιδιών μας και όλης της κοινωνίας. Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και την εκπαίδευση και αντιλαμβανόμαστε το πόσο δύσκολο είναι να υπηρετηθούν αυτοί οι στόχοι μέσα στις σημερινές, γενικότερα, δυσχερείς οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες. Είμαστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών μας για ουσιαστική συνεργασία και έμπρακτα θα στηρίξουμε το πολυεπίπεδο έργο που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία”.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Κοσματόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα κύρια προβλήματα που προκάλεσαν οι συγχωνεύσεις των σχολείων με αφορμή και τα νέα σενάρια που θέλουν επέκταση του θεσμού.

DSC_4528DSC_4498