Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: Πολιτιστικό κέντρο αποκτά ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Την ένταξη του έργου “Κτίριο πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονίας – Θράκης” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Το πολιτιστικό πολύκεντρο σύγχρονων ευρωπαϊκών υποδομών συνολικού εμβαδού 1.779 τ.μ., που θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση, θα διαθέτει αίθουσες εκδηλώσεων, πληροφορικής, ζωγραφικής, μουσικής, συνεδριάσεων και περιοδικών εκθέσεων. Στην πλήρη λειτουργία του, το πολιτιστικό κέντρο θα φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις όπως συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

“Η δημιουργία χώρων πολιτιστικής έκφρασης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για μας” σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. “Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής σύντομα θα προχωρήσαμε και σε εντάξεις νέων έργων προκειμένου η περιφέρεια μας, που είναι κοιτίδα του πολιτισμού να έχει και τους κατάλληλους χώρους υποδομής”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.451.116,07 € και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.