Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής: Με χαρά και περηφάνια υποδεχόμαστε τους Ολυμπιονίκες μας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Σε μια σεμνή τελετή στο πάρκο της Ολυμπιακής φλόγας υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς τους Δυτικομακεδόνες Ολυμπιονίκες μας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, του Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου και του Δημάρχου Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.

Με αναμμένους πυρσούς ως είθισται, συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας οι ολυμπιονίκες μας περπάτησαν στην οδό των κύκνων ,προερχόμενοι από τον δικό τους χώρο, τη λίμνη της Καστοριάς, που τη διέσχισαν νωρίτερα κωπηλατώντας.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή προς τους Ολυμπιονίκες μας.

 

Σήμερα εδώ στη Δυτική Μακεδονία στην ένδοξη Καστοριά υποδεχόμαστε τους Ολυμπιονίκες μας, τη Χριστίνα και το Γιάννη αλλά και τους συναθλητές τους.

Υποδεχόμαστε τους λαμπαδηφόρους του Ολυμπιακού πνεύματος!

Υποδεχόμαστε τους λαμπαδηφόρους των υψηλών ιδανικών! Του αρχαίου ελληνικού αθάνατου πνεύματος!

Σας ευχαριστούμε γιατί εκπροσωπήσατε επάξια την χώρα μας, στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και κάνατε όλους τους Έλληνες και βέβαια όλους τους Δυτικομακεδόνες περήφανους.

Οι επιτυχίες σας αποτελούν τιμή για την Ελλάδα, τον τόπο που γέννησε και καθιέρωσε το Ολυμπιακό Ιδεώδες, τη δημοκρατία, το «ευ αγωνίζεσθαι» και βεβαίως αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπαθειών σας.

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι γιατί η εποχή μας χρήζει υγιών προτύπων κι εσείς σε αυτήν την εποχή της κρίσης των ηθών και των θεσμών, αποτελείται παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους νέους που ονειρεύονται, που βάζουν στόχους και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα, την υπευθυνότητα, τη βούληση, την αντοχή, αναδείξατε την ιδέα του «εύ αγωνίζεσθαι», την πίστη στην αξία του ανθρώπου, το σεβασμό στις οικουμενικές θεμελιώδεις ηθικές αρχές.

Συγχαρητήρια πολλά και στους γονείς και προπονητές πού σας στήριζαν και θα στηρίζουν σε όλες τις δοκιμασίες της ζωής σας.

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε να πετυχαίνετε διακρίσεις στα διεθνή αθλητικά γεγονότα, να δικαιώνεται τους κόπους και τις προσδοκίες τις δικές σας των προπονητών και των οικογενειών σας, αλλά και τα όνειρα και την περηφάνια όλων μας, των Δυτικομακεδόνων και των Ελλήνων και να εκπροσωπείτε πάντοτε τις αξίες του Ολυμπισμού με τον καλύτερο τρόπο.

Αγαπημένα μας παιδιά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου θα αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στο πρόσωπό σας, τιμώντας τη στάση ζωή σας και τον αγώνα σας.

Οι νίκες σας εκτός από την περηφάνια που μας δίνουν όλους τους Δυτικομακεδόνες, όλους τους Έλληνες, κρατούν την Ολυμπιακή φλόγα αναμμένη στις καρδιές μας. Πάντα άξιοι!