Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Καστοριάς λένε όχι στην κατασκευή διοδίων στο Μικρόκαστρο

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Με λύπη μας διαπιστώσαμε πως με τον τίτλο «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας «βάζει σύνορα» στην Καστοριά!» τοπικά blogs αναδημοσίευσαν άρθρο του dimotikanea.gr. , το οποίο είναι πέρα για πέρα ανακριβές και τελείως παραπλανητικό. Το άρθρο λοιπόν αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η Περιφερειακή αρχή , επιχειρεί να υποτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, για την κατασκευή σταθμού διοδίων στον κόμβο Μικρόκαστρου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε πως η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της περιφέρειας έχει να κάνει με τη διαβούλευση μόνο πάνω σε θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των σχετικών αδειοδοτήσεων (1649/45/15.1.2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 45Β΄)).

Δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, η απόφαση να ξεπουληθεί η Εγνατία Οδός, καθώς και η εγκατάσταση νέων διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο, έχει παρθεί εδώ και 1 χρόνo από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (6686 ΦΕΚ 3086B 17/11/2014)

Σε δημόσιες δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης έχει τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα αυτό και έχει αναφέρει πως η κατασκευή των διοδίων στη θέση αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, όντως απομονώνει την Καστοριά από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχει μάλιστα αναφέρει πως θα αγωνιστεί να το αλλάξει και να προτείνει σημείο στην κάθετο της Εγνατίας το οποίο θα είναι λιγότερο επιζήμιο για την Π.Ε. Καστοριάς.

Προτρέπουμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς να σταθούν στο πλάι μας έτσι ώστε να ανατρέψουμε τη συγκεκριμένη απόφαση που βάζει ταφόπλακα στον τόπο μας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της

Πλειοψηφίας της

Π.Ε Καστοριάς