Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει την πατρίδα μας σε μια δύσκολη συγκυρία. Τα μνημόνια που μας έχουν επιβάλλει οι κυβερνητικοί συνέταιροι έχουν φέρει ολέθρια αποτελέσματα και στην εκπαίδευση.

Η περικοπή απαραίτητων κονδυλίων για την στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, η συγχώνευση σχολικών μονάδων δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών, έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας.

Θέλω ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας να διαβεβαιώσω σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειάς μας, αλλά και στους γονείς, ότι θα είμαι πάντοτε κοντά σας, και εγώ και οι συνεργάτες μου, μπροστάρης αν χρειαστεί στη διεκδίκηση και στον αγώνα, για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα καλύτερο αύριο.

Καλή νέα σχολική χρονιά! Καλό κουράγιο, καλή δύναμη και πρόοδο!

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, θα παραστεί την Πέμπτη 11Σεπτεμβρίου 2014, στις 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού Πρεσπών και στις 10:30 π.μ. στο Γυμνάσιο Λαιμού Πρεσπών.