Κλειδί της τόνωσης της τοπικής οικονομίας η ανάδειξη αγροδιατροφικών προϊόντων και η τουριστική προβολή

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Νέους δρόμους και συνεργασίες στον τομέα της αγροδιατροφικής και τουριστικής προβολής επιχειρεί να ανοίξει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Στο πρώτο επίσημο ταξίδι στα Χανιά της Κρήτης, η Π.Ε. Κοζάνης, έκανε αισθητή την παρουσία της, σε ένα νησί, το οποίο είναι ευρέως γνωστό για τις τουριστικές και γαστρονομικές απολαύσεις. Η Π.Ε. Κοζάνης έκλεψε τις εντυπώσεις, απέσπασε θετικά σχόλια και να κίνησε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών για τα ποιοτικά Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε. προϊόντα που παράγονται από επιχειρήσεις της περιοχή μας (όσπρια, κρασί, αρωματικά φυτά), αναπτερώνοντας τις ελπίδες για προώθηση των τοπικών προϊόντων σε αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Από τις 19 ως τις 21 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στον Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων, η αντιπροσωπεία της Π.Ε. Κοζάνης, πρόβαλε τα προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είχε επαφές τόσο με εξαγωγείς και επαγγελματίες του εμπορικού χώρου, με στόχο τη δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και την προώθηση των προϊόντων τους σε αγορές του εξωτερικού, όσο και με απλούς επισκέπτες, με απώτερο σκοπό την επικράτηση των παραδοσιακών προϊόντων στην Ελληνική αγορά με τη μαζική προτίμηση των καταναλωτών και τη μείωση των εισαγωγών.

Η στρατηγική της Π.Ε. Κοζάνης εστιάζει στην ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων σε συνδυασμό με την τουριστική προβολή και την αύξηση των τουριστών στην Περιφέρειά μας, τομείς που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Επόμενο βήμα της Π.Ε. Κοζάνης είναι να ξεκινήσει κύκλο επαφών με τις επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν με τα προϊόντα τους στο τριήμερο Φεστιβάλ, για την άμεση ενημέρωσή τους και για τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων.