‘Καλή χρονιά’ Τρεις νέες Σχολικές Μονάδες εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Πρεμιέρα σήμερα για καλή σχολική χρονιά με νέα κτίρια να προστίθενται στη δύναμη των σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Παράλληλα με τον καθιερωμένο αγιασμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων τριών νέων σχολικών μονάδων.

Στις 10 το πρωί με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου του Δημάρχου Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, εκπαιδευτικών,μαθητών,γονέων και κηδεμόνων εγκαινίασε το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου – Ποριάς, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε σε χρήση, μια ακόμη σχολική μονάδα το Γυμνάσιο Χλόης- Φουντουκλή.

Τα δύο νέα σχολικά κτίρια προϋπολογισμού 2.100.000,00 Ευρώ και 2.720.000,00 Ευρώ αντίστοιχα, σύγχρονων προδιαγραφών χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας και κατασκευάστηκαν με τη επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.Το δημοτικό σχολείο Χιλιόδενδρου – Ποριάς, που θα λειτουργεί ως εξαθέσιο, είναι ένα διώροφο σχολικό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 1.075 m2.Αποτελείται από έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας δύο εργαστηριακές αίθουσες και βιβλιοθήκη.Στον αύλειο χώρο του κατασκευάστηκε ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα γήπεδο βόλεϋ. Το Γυμνάσιο Φουντουκλή, συνολικού εμβαδού 1415 m2 αποτελείται από δύο ορόφους, επτά (7) αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο πληροφορικής, φυσικοχημείας,τεχνολογίας,παρασκευαστήριο και βιβλιοθήκη.Στον αύλειο χώρο του υπάρχει ένα γήπεδο μπάσκετ, ενώ μεγάλο μέρος της αυλής θα καλυφθεί από πράσινο.
Νωρίς το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, εγκαινίασε και το 3ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου. Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,στελέχη της Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπαιδευτικοί, γονείς και βέβαια τα νήπια που έχουν πλέον το δικό τους ξεχωριστό και πανέμορφο χώρο. Το νέο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών διαθέτει τρείς (3) αίθουσες διδασκαλίας, αποδυτήρια, εξέδρα – σκηνή, αίθουσα εκδηλώσεων 330m2 και τρείς ημιυπαίθριους χώρους.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, εξήρε το έργο των εμπλεκομένων φορέων, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τρείς ακόμη άριστες σχολικές μονάδες ενισχύοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης και πρόσθεσε ” Όλα αυτά τα νέα κτίρια τα οποία γεμίζουν σήμερα από τα παιδιά μας έγιναν μέσα από ένα προσεκτικό σχεδιασμό σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, διότι η κοινωνία μας για να μπορέσει να κατακτήσει το αύριο, να δώσει προοπτική και οράματα, θα πρέπει να έχει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί μια σειρά πολύ σημαντικών και μεγάλων έργων σε όλα τα επίπεδα της δραστηριότητας μας ως κοινωνία και τα κατασκευάζει είτε η ίδια με τις υπηρεσίες της, η σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στην προσπάθεια αυτή η κοινή καλή συνεργασία, η σύνθεση και η ενότητα των δυνάμεων μας έχει μόνο θετικά αποτελέσματα.”