Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου και με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών, ενώ την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς.

Στη συνάντηση τέθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη μη πληρωμή των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων λόγω μη επιλεξιμότητας βοσκοτόπων βάση του συστήματος πληροφορικής.

Ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο μετά από 4,5 χρόνια διερεύνησης, αναμονής και αλλαγής δύο πληροφοριακών συστημάτων αλλά και προστίμων 4,5 εκ. ευρώ που δέχτηκε το ελληνικό κράτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς εκφράζοντας τη θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και αρκετά χρήματα ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να δοθεί άμεση λύση ώστε με τις νέες δηλώσεις του ΟΣΔΕ να μην μείνουν χωρίς επιδότηση οι κτηνοτρόφοι.

Για την επίλυση του θέματος αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου, της ΕΝΠΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Διεύθυνσης Δασών, η οποία σε μια εβδομάδα θα οριοθετήσει τον τρόπο για τη διόρθωση των λαθών για να ξεκινήσει η πληρωμή των επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους.