Επίσκεψη στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κοζάνης στόλισαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας, Κοινωνικός Τομέας: Διοργάνωση ομάδων για την προώθηση της εθελοντικής εργασίας παιδιών και ηλικιωμένων» που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού σε συνεργασία με το12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (4η και 5η Τάξη), στα πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Έτους 2012 για την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών».

Τα παιδιά μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, συζήτησαν με τους γέροντες που διαμένουν εκεί, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πρόσφεραν γλυκά και ζωγραφιές.

Οι υπεύθυνοι της μονάδας φροντίδας υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις δασκάλες του σχολείου με ιδιαίτερη ζεστασιά και αγάπη και τους συνεχάρησαν για την κίνηση τους.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα τρίτης ηλικίας και την αξιοποίηση των δημιουργικών δυνατοτήτων των ηλικιωμένων, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι δράσεις του προγράμματος «Κοινωφελούς εργασίας-Κοινωνικός Τομέας», ώστε αφενός οι μεγαλύτεροι να αποκομίζουν περισσότερα, και όχι λιγότερα, από τη ζωή καθώς μεγαλώνουν, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι ή στην τοπική κοινωνία, και αφετέρου, τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να συν-δημιουργούν και να χαίρονται τη δική τους ιδιαίτερη σχέση με τους παππούδες.