Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα: «Όψεις της θρησκευτικής ανεκτικότητας στη χριστιανική και μουσουλμανική παράδοση.»

Ανακοινώσεις άλλων υπηρεσιών Ενημέρωση

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης,σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Σερβίων,τη φετινή χρονιά εκπόνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων με θέμα: «Όψεις της θρησκευτικής ανεκτικότητας στη χριστιανική και μουσουλμανική παράδοση.»

Μία από τις δράσεις του προγράμματος ήταν η επίσκεψη των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μαθητών, και των δύο σχολείων, στην Κων/πολη από 26/05/2012 έως 29/05/2012 και η παρουσίαση του προγράμματος σε Τουρκικό σχολείο της Πόλης.

Με την επίσκεψή μας αυτή επιτύχαμε κάποιους από τους εκπαιδευτικούς μας στόχους:

–       Να αποκτήσουν οι μαθητές μας μια εμπειρία μιας πόλης , όπου εδώ και αιώνες έχουν συνυπάρξει διαφορετικοί λαοί, διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικοί πολιτισμοί κι έχουν δώσει στην Κων/πολη αυτό το ιδιαίτερο πρόσωπο της «πόλης του κόσμου».

–       Να βιώσουμε εκπαιδευτικοί και μαθητές νέες και πρωτότυπες παιδαγωγικές αρχές και αξίες, όπως εκείνες της διαπολιτισμικής και διαθρησκειακής επαφής και συνεργασίας.

Παρουσίαση του προγράμματος αυτού αλλά και ενός δευτέρου προγράμματος, που εκπονήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, με θέμα: « Βυζάντιο –Ισλάμ. Ματιές στην τέχνη» πρόκειται να γίνει και στην τοπική κοινωνία στο τέλος του σχολικού έτους μετά τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ