Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τον ΜΥΗΣ του φράγματος “Πραμόριτσα”

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Εγκρίθηκε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού  Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η σύναψη Σύμβασης Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας για ΜΥΗΣ ισχύος 1,035 MW στη θέση του Φράγματος “Πραμόριτσα”, ικανοποιώντας έτσι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης τόνισε πως «προχωράμε στην υλοποίηση ενός αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που θα μειώσει το ενεργοβόρο κόστος της άντλησης των υδάτων για την υδροδότηση, αλλά θα υπάρξουν και έσοδα, σε μια πολύ δύσκολή περίοδο για την αυτοδιοίκηση. Διπλό το όφελος από αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο που προχωρά μετά από καθυστέρηση πολλών ετών”.

Με την απόφαση αυτή εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης να υπογράψει τη σχετική σύμβαση πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ως αυτοπαραγωγός, με το Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.).

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο δήμαρχος Βοίου Δημήτρης Λαμπρόπουλος που επισήμανε τη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της περιοχης και στην εξοικονόμηση πόρων για την ευρύτερη περιοχή του Βοϊου.

Η λειτουργία του σταθμού αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι και  θα βοηθήσει τα μέγιστα στη μείωση του κόστους λειτουργίας υδροδότησης των οικισμών του Δήμου Βοίου, ενώ υπολογίζεται ότι η ηλεκτροπαραγωγή από το ΜΥΗΣ «Πραμόριτσα», η οποία θα ανέρχεται στα 4500 MW ανά έτος, θα αποφέρει οικονομικό όφελος έως και 400.000 € ετησίως για την περιοχή.

Βίντεο με πλάνα και δηλώσεις για το θέμα: