Δελτίο Τύπου Ημερίδας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Προστασία Παιδιών – Ενημέρωση Γονέων», η οποία διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Αιανής σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Αίθουσα Τέχνης Αιανής, το απόγευμα της Παρασκευής 16/11/2012.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές η Αστυνόμος Β’ Φωτεινή Ρώμα, προϊσταμένη ΓΕΔ/ΓΑΔΠΔΜ, η Υπαστυνόμος Α’ (ΥΓ) Αθηνά Καραμίντζιου, Ψυχολόγος ΓΑΔΠΔΜ και ο κ. Κώστας Πάσχος, καθηγητής Πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θίχτηκαν θέματα, τα οποία άπτονται της πρόληψης κινδύνων και της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, προκαλώντας έντονα το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Έγινε παρουσίαση της δομής και του τρόπου λειτουργίας του διαδικτύου και προβλήθηκε η θετική διάσταση της χρήσης του ως εργαλείου αναζήτησης, επεξεργασίας και μεταφοράς πληροφοριών, με παράλληλη έμφαση στους εγκυμονούντες κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψής τους. Καταδείχθηκε η ανάγκη της προσέγγισης των εφήβων από τους γονείς για την πρόληψη και αποφυγή αρνητικών ψυχοσυναισθηματικών εκφάνσεων από την κατάχρησή του. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη συζήτηση.