ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2012»

Δελτία Τύπου Ενημέρωση

H πρωτοποριακή εκδήλωση που αφορούσε την προώθηση της απασχόλησης και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού & Kοινωνικής Παρέμβασης Π.Ε. Κοζάνης (Ε.Π.Τ.Α.Κ.), το Γραφείο Τοπικής Πρωτοβουλίας Απασχόλησης «www.ergasiakozani.gr», το ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης και τα Γραφεία Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2012. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού Κέντρου Κοίλων και απέσπασε τις θετικές εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν από τη μία πλευρά η άμεση επαφή ενδιαφερόμενων για εργασία με επιχειρήσεις της περιοχής μας και από την άλλη η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η γνωριμία τους με το ανθρώπινο δυναμικό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικές επιχειρήσεις, όπως η PepsiCo-HBH A.B.E. και η Tottis Foods A.E., EcoClean ΕΛΛΑΣ LTD, Excellence Software – Εταιρεία λογισμικού, MediaCast Διαφημιστική, MediaSuite Internet & Software, TechSystems.gr, Ασφάλειες Νάκα, Αφοί Νικολάου Σκόρδα ΟΕ, Εξάρχου Ασφαλιστικές Πρακτορεύσεις, Kombi Θερμοδυναμική Α.Ε., ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη, Κτήμα Βογιατζή, Κυριακίδης Κωνσταντίνος, ΜΕΛΛΟΝ Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε., Εκδόσεις Μπιλιώνη & ΣΙΑ Ο.Ε., Ομάδα Παραγωγών Αγροτικός Συνεταιρισμός Βελβεντού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Προϊόντα Γης Βερμίου, ΡΟΛΑΜΙΝ, ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε..

Τιμώντας την εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Κοίλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Ιωάννης Σόκουτης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Ασημόπουλος, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία ημερίδα, όπου παρουσιάστηκαν οι πολιτικές απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η ιστοσελίδα ergasiakozani.gr, οι επιχειρήσεις στη δίνη της κρίσης, οι υπηρεσίες και δράσεις των γραφείων διασύνδεσης Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και η δυνατότητα και οι τρόποι επικοινωνίας ενδιαφερομένων προς εύρεση εργασίας.

Το κύριο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην άμεση επαφή των ενδιαφερομένων με τις επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τύπου «stands», με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων τόσο για θέματα επαγγελματικής συνεργασίας όσο και πρακτικής άσκησης. Η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων ήταν πολύ μεγάλη, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα του θεσμού της Ημέρας Καριέρας, που υλοποίησε για πρώτη φορά σε πιλοτική βάση η Π.Ε. Κοζάνης, με στόχο τη δυναμική παρέμβασή της στην αναζήτηση λύσεων σε ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα.