Τελευταίες Ανακοινώσεις

Για να μεταβείτε στο νέο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

www.pdm.gov.gr

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10

β) Την αριθμ.223/14 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)

ΠΙΝΑΚΑΣ

Των συζητηθέντων θεμάτων κατά την 40η/ 16-10-15 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Π.Δ.Μ για την Καταπολέμηση της Φτώχειας

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2015 03:00

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης

σας προσκαλεί

σε Συνέντευξη Τύπου,

τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00,

στην Αίθουσα Συσκέψεων του 2ου ορόφου

του κτιρίου της Π.Ε. Κοζάνης (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη),

με θέματα:

Έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή προς τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 15.10.2015 στην Αθήνα σύσκεψη για το “Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα 2016”.

Το “Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα 2016” τελεί υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και στο πλαίσιό του θα υλοποιηθούν δράσεις που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και οι περισσότεροι Περιφερειάρχες ή εκπρόσωποί τους. Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Παύλος Τσότσος, ο οποίος σε συνεργασία με τη Δ/νση Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου & Τουρισμού, το Δήμο Καστοριάς και τα τοπικά Εμποροβιοτεχνικά Επιμελητήρια είχε καταθέσει στοχευμένες προτάσεις για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο “Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα 2016”.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Κοζάνης, ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Κοζάνης ότι κρούσματα της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών επιβεβαιώνονται διαρκώς σε αρκετές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα μετά τις πολλές αρχικές εστίες στον Έβρο, έχουν επιβεβαιωθεί εστίες σε Ξάνθη, Λήμνο, Καβάλα και Χαλκιδική.

Πρόκειται για μια σοβαρή λοιμώδη ασθένεια που προσβάλλει αποκλειστικά τα βοοειδή, οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με κουνούπια, μύγες, σκνίπες και τσιμπούρια και σπανιότερα από μολυσμένες τροφές, νερό και μεταφορικά μέσα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή ροδάκινων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με την συνεργασία των Δήμων, των Μητροπόλεων και των Φορέων, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για της ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Σύμφωνα με τις διατάξεις:

α. Του Ν. 1650/86 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

β. Της ΚΥΑ ΗΠ 37111/2021/26-9-03 (ΦΕΚ 1391/Β/03).

γ. Του Ν.4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων ….κ.λ.π.».

δ. Της ΥΑ 1958/2012 «Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες…. κ.λ.π.».

ε. Της υπ’ αρίθμ οικ.1649/45/2014 ΚΥΑ «Εξειδίκευση των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και τρόπου ενημέρωσης του κοινού ……… κ.λ.π.».

ανακοινώνεται ότι στη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας διαβιβάστηκε ο φάκελος Ανανέωσης Α.Ε.Π.Ο. του έργου:

logo pdm

ΑΜΕΑ

Για Άτομα με Αναπηρία:
- Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση
- Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο + για μεγέθυνση ή
το πλήκτρο Ctrl και το - για σμίκρυνση (Ctrl και 0 για επαναφορά).